Koloniaal bed voor een Oosterse sfeer

Wanneer u een bijzonder bed zoekt, is de koloniale stijl misschien iets voor u. Ook als de Oosterse sfeer u wel aanspreekt, zou u op zoek kunnen gaan naar een koloniaal bed. Echte koloniale bedden zijn gemaakt van hout dat uit China of Indonesië komt.

 

Omdat het temperatuurverschil tussen die landen en Europa erg groot is, kan het hout oneffenheden en scheurtjes gaan vertonen, maar dat draagt juist bij aan het authentieke karakter van koloniaal hout.

Modellen, maten en vormen
· Een uitvoering met zogenaamde opiumpoten.
· Ook een hemelbed in deze stijl behoort tot de mogelijkheden, vooral met bijpassende gordijnen of klamboe geeft dat een heel bijzonder resultaat.
· U kunt ook de aanschaf van een rond bed in koloniale stijl overwegen, een echte eyecatcher !   
· U kunt uiteraard ook kiezen tussen een hoog of laag voetenbord, of juist helemaal geen hoofd- en of voetenbord.
· Koloniale uitvoeringen zijn in vele maten verkrijgbaar, dus de door u gewenste maat kunt u altijd vinden. 

Interieur van de slaapkamer
Als u het hele of gedeeltelijke interieur van de slaapkamer aan wenst te passen aan het koloniale bed, dan zal dat een prachtig resultaat geven. Denk in dat opzicht eens aan bijvoorbeeld gordijnen in Oosterse stoffen of een bijpassend tapijt. Ook voor wat betreft linnenkasten, ladekasten, tafeltjes en stoelen in koloniale stijl is er een ruim aanbod. Hierbij dan nog een dekbed of sprei met bijpassend Oosters dessin en uw slaapkamer is af.

Onderhoud en de voorschriften
Zoals bij de meeste houtsoorten is het ook hier voldoende om het regelmatige onderhoud uit te voeren door het hout af te stoffen of vegen met een droge doek. Wees voorzichtig met water en uiteraard verdient het aanbeveling om wanneer u onderhoudsvoorschriften van de fabrikant ontvangt, deze zeker op te volgen.